Om Majstregården

1969 förde Apollo 11 människan till månen, Led Zeppelin släppte sitt debutalbum och Olof Palme valdes till statsminister. Samtidigt på Hoburgen på södra Gotland öppnade John Nyqvist och Tore Jakobsson Majstregården, en restaurang med fantastisk vy, god mat och trevlig service.

Menyn har utvecklats under snart 50 år men innehåller fortfarande två klassiska rätter sedan de första dagarna, vilket är en stor anledning till varför våra gäster vill komma tillbaka. Gäster som varit här i ung ålder kommer tillbaka med sina egna barn och barnbarn för att även de ska få uppleva en av Gotlands vackraste och mest trivsamma miljöer.

Vår ena klassiker är husets lammgryta som skapades av köksmästare Bengt för mer än två årtionden sedan. Den har därefter utvecklats och avsmakats av tiotusentals människor. Lammgrytan är fylld av härliga rotfrukter och mört lammkött som kokas tidigt på morgonen för att ge en smakrik och mustig gryta med dofter av rosmarin, timjan och lagerblad.

En varm sommardag 1969 när Tore stekte rödspätta i köket var restaurangen full av hungriga matgäster och stekpannorna var fulla med fisk. När det kom ytterligare beställningar på rödspätta lade Tore rödspättor i fritösen för att hinna förlaga fisken innan den skulle ner i stekpannan. I brådskan blev spättan kvar lite för länge och den blev istället färdigfriterad. En snabb blick på den långa kön av matgäster räckte för att ta beslutet att servera maten ändå. Resultatet av denna historia blev vår andra klassiker, friterade rödspättor, som vi serverar än idag. Precis som lammgrytan avnjuts rödspättorna av tusentals personer varje sommar.

Oavsett om ni beställer en av våra klassiker eller någon annan av våra maträtter önskar vi er en fantastisk måltid och en trevlig upplevelse här på Majstregården.

Välkommen in på ett trevligt besök!
Gabriella, Göran, Philip, Martin.

Öppettider:

Alla dagar 12.00 - 16.00 (köket stänger 15.30) fram till och med söndagen 30/8.

Varmt välkomna!


Majstregården

SUNDRE MAJSTRE 190
623 30 Burgsvik
GPS-karta

Kontakta oss

Telefon: 0498-49 74 42
E-post: info@majstregarden.se

Följ oss